Intrebari frecvente

Întrebări cu privire la apă

Se va schimba calitatea apei, atunci când este încălzită sau pusă la frigider?

Starea apei se schimbă atunci când este încălzită sau răcită. La încălzire se schimbă POR-ul și pH-ul. Când este răcită, POR-ul se va schimba, însă pH-ul va rămâne același pentru până la o săptămână, în funcție de calitatea apei.

De ce are Apa Kangen® uneori un miros?

Apa nepurificată conține minerale1. LeveLuk este conceput pentru a face față unei cantități standardizate de minerale. Uneori, atunci când cantitatea de minerale sau de bioxid de carbon liber(2) este mai mare decât cea obișnuită, mineralele reacționează cu componenta antibacteriană (3) a țevii de alimentare cu apă, emanând un miros.

Pentru astfel de cazuri, am pregătit un furtun suplimentar pentru apă. Atunci când lăsați apa să curgă pentru prima dată prin aparat, setați-l pe apă purificată și lăsați să curgă pentru două sau trei minute mai mult decât de obicei.

1.Minerale

Ca (calciu), Mg (magneziu), Na (sodiu), Ka (potasiu) și alți nutrienți care se găsesc în alimente și în apă. Se spune că, în cantități optime, mineralele ce se găsesc în apă sunt deosebit de bune pentru sănătate.

2.Bioxid de carbon liber

Este bioxidul de carbon care se găsește în apă. Unii oameni preferă gustul apei cu bioxid de carbon, care tinde să aibă un nivel mai scăzut de pH. Se spune că apa cu mai puțin bioxid de carbon este mai bună pentru sănătate. Sake<-ul japonez are un gust mai bun atunci când conține o cantitate moderată de bioxid de carbon.

3.Componenta antibacteriană

Dispozitive precum LeveLuk, care produc un bun de consum pentru om, trec printr-un tratament antibacterian. Deseori, aceste dispozitive sunt compuse din diferite piese și este deosebit de important ca aceste piese prin care trece apa să nu fie contaminate.

Poate fi folosită Apa Kangen® pentru a lua medicamente?

Apa Kangen® este intenționată pentru consumul zilnic și folosirea la gătit, mai curând decât pentru a lua medicamente. Ministerul japonez al Sănătății, Muncii și Bunăstării a dat următoarele indicații:

Nu luați medicamente cu apă produsă cu dispozitive.

Nu beți apă produsă cu dispozitive, dacă aveți aclorhidrie(1)

Cereți ajutorul unui doctor sau farmacist, dacă simțiți vreo anomalie în corp, sau dacă utilizarea continuă a apei nu pare să aducă îmbunătățiri simptomelor voastre. Motivul pentru care recomandăm acest lucru este faptul că nu a fost încă testată eficacitatea medicamentelor luate împreună cu Apa Kangen®. Nivelul pH-ului acidelor din stomac este de circa 1.8pH, iar medicamentele sunt prescrise în concordanță cu acest nivel al pH-ului, pentru a avea un efect și după ce trec prin stomac. De aceea, pentru a asigura efectul deplin al medicamentelor, recomandăm să lăsați să treacă puțin timp între luarea medicamentelor și consumul de Apă Kangen®.

1.Aclorhidrie

Această afecțiune se întâlnește la oameni cu o aciditate stomacală mai mare decât nivelul mediu de 1,8 pH al unui om, îngreunând digestia. De aceea, acești oameni nu au voie să bea Apa Kangen® alcalină.

Cum rămâne cu diferențele de calitate ale apei curente?

Tipul apei curente originale folosite afectează calitatea Apei Kangen® și a apei acide produse prin electroliză. Deși calitatea apei produse din apa municipală nu este afectată, eficiența electrolizei scade atunci când este folosită apa de fântână, din cauză că aceasta din urmă tinde să conțină o cantitate mai mare de bioxid de carbon liber1, precum și în cazuri în care apa folosită conține doar o cantitate mică de minerale electorlitice. Dimpotrivă, în cazuri în care apa conține o cantitate excesivă de minerale, gustul ar putea fi afectat, sau Apa Kangen® produsă ar putea avea un nivel al pH-ului prea ridicat. Deoarece inclusiv presiunea apei de la robinet afectează producția de apă, este important să confirmăm că Apa Kangen® de calitate este produsă atunci când se verifică în mod regulat ca aparatul să fie setat la un nivel corect al pH-ului și ca apa să aibă bule. Pentru a lua în considerare diferențele de calitate între apa de alimentare, de la robinet, efectuați zilnic o verificare.

1.Bioxidul de carbon liber

Este bioxidul de carbon care se găsește în apă. Unii oameni preferă gustul apei cu bioxid de carbon, care tinde să aibă un nivel mai scăzut de pH. Se spune că apa cu mai puțin bioxid de carbon este mai bună pentru sănătate. Sake-ul japonez are un gust mai bun atunci când conține o cantitate moderată de bioxid de carbon.

Care sunt beneficiile în urma consumului de Apă Kangen®?

Beneficiile în urma consumului de Apă Kangen® sunt mineralele pe care le conține și hidratarea optimă pe care o oferă.

Ce este apa pentru frumusețe (apa acidă) și Apa Puternic Acidă?

Apa acidă are un pH de circa 5.5-6.5, iar apa puternic acidă are un pH sub 2.7. Ministerul Japonez al Sănătății, Muncii și Bunăstării a recunoscut apa acidă ca fiind un astringent(1). Apa puternic acidă are calități excelente de curățire și poate fi folosită pentru curățarea suprafețelor domestice și pentru îndepărtarea pesticidelor, noroiului și altor impurități de pe alimente.

1.Astringent

Apa acidă funcționează ca un astringent pentru tonifierea pielii dumneavoastră. Termenul de 'Apă astringentă' se referă la apă acidă de frumusețe.

Cum folosesc Apa Kangen® pentru cure de frumusețe?

Din cauza faptului că aerul de iarnă este deosebit de rece și de uscat, îngrijirea pielii este deosebit de importantă în această perioadă. Fără a vă îngriji pielea în mod corespunzător, aceasta devine uscată și aspră. Lichidele corporale joacă un rol important în menținerea temperaturii corporale și a sănătății pielii. Consumul de Apă Kangen® alcalină poate ajuta la menținerea unui ten strălucitor și fin. Deoarece este important să mențineți nivelul de pH al pielii dumneavoastră între 5.0 și 6.0, vă recomandăm să pulverizați apă acidă(1) pe piele la intervale regulate, pe parcursul întregii zile. În timpul iernii, baia cu apă acidă poate ajuta la păstrarea hidratării pielii dumneavoastră. De asemenea, recomandăm consumul de alimente și fructe care conțin un nivel ridicat de vitamina A, C și E. Tratarea pielii dumneavoastră cu apa pentru frumusețe vă va permite să vă bucurați și mai mult de viață, conferindu-vă o piele fină, cu un aspect tânăr.

1.Apă acidă

Apa acidă ionizată este produsă prin electroliză, având un nivel al pH-ului între 4.0 și 6.5. Efectul său astringent este recunoscut de către Ministerul Japonez al Sănătății, Muncii și Bunăstării. Apa acidă este excelentă pentru îngrijirea pielii.

Care este metoda potrivită pentru Apa acida /Apa puternic Acidă și pentru câtă vreme pot păstra aceste ape?

Printre primele cinci tipuri de apă produse de LeveLuk, cele două tipuri pentru consum (apa purificată/Apa Kangen®) trebuie folosite proaspete. Păstrați aceste două tipuri de ape în frigider pentru nu mai mult de 4-5 zile și înlocuiți în fiecare zi apa din sticla voastră de băut. Pentru apa folosită în scopuri domestice, inclusiv pentru Apa Acidă și Apa Kangen Puternic-Acidă, este nevoie de mai puțină grijă, însă recomandăm schimbarea aprovizionării cu apă o dată pe săptămână. Pentru depozitare, vă rugăm să păstrați apa într-un recipient ferit de lumină(1), pe care să îl umpleți până la gât, pentru a evita pe cât posibil contactul cu aerul și pe care să îl depozitați într-un loc răcoros și întunecat (frigiderul este ideal).

1.Recipient opac

Recipient care nu permite luminii să pătrundă.

Care este cantitatea/metoda potrivită pentru consumul de Apă Kangen®?

Nu există reguli stabilite cu privire la cum sau în ce cantitate va fi consumată Apa Kangen®.

Cum începem să bem Apa Kangen®?

De obicei, pentru început se setează un nivel scăzut al pH-ului(1) - (între pH8,5 și pH9.0), iar apoi, gradat, se crește cantitatea de consum. După un consum continuu și regular timp de circa două săptămâni, ajustați treptat nivelul pH-ului și cantitatea de consum (între pH9.0 si pH9.5) în funcție de nevoile dumneavoastră corporale și de condiția fizică. Apa Kangen® trebuie să fie cât mai proaspătă posibil.

Pentru copii sau seniori, setați nivelul pH-ului la o valoare mai scăzută la început, crescând apoi treptat, pe măsură ce corpul se adaptează la nivelul curent al pH-ului.

În cazul bebelușilor (până la un an), dat fiind că laptele de la sân sau laptele din comerț este singurul aliment pe care îl consumă, mișcarea intestinală diferă, în general, de cea a adulților, iar utilizarea Apei Kangen® nu este încurajată, până când bebelusul nu începe să consume mâncăruri mai sofisticate. În orice caz, Apa Kangen® nu ar trebui folosită la prepararea laptelui praf pentru nou-născuți.

1.pH

Logaritmul negativ al concentrației ioni de hidrogen în grami atomi pe litru. Este folosit pentru a măsura aciditatea sau alcalinitatea unei soluții pe o scală de la 0 la 14 (unde 7 este neutru).

Întrebări legate de aparat

De ce picură apă din dispozitiv?

Cel mai probabil că inelul (opritorul) de pe cartuș s-a desprins în timpul transportului, sau ați uitat să scoateți inelul(O1), atunci când ați înlocuit cartușul. Este foarte puțin probabil ca această problemă să fie cauzată de un defect mecanic al dispozitivului.

1.Inelul (O1)

Garnitură mică, rotundă, din cauciuc, care împiedică scurgerea apei în punctele de legătură dintre diferitele țevi și dispozitiv.

Cum folosesc deversorul?

Prin dispozitivul LeveLuk trec două tipuri de apă, iar Apa Kangen® va fi produsă doar atunci când ambele curg la o cantitate fixă. Dacă țeava de evacure este îndoită, sau dacă deversorul este amplasat mai sus decât vârful de jos al tubului flexibil, apa acidă nu poate fi produsă cum trebuie. În schimb, dacă întindeți furtunul sub ghiuvetă pentru a colecta apa într-un container separat, acest lucru va avea ca rezultat pierderea de Apă Kangen®. În acest caz, nu trageți de deversor în jos, ci pregătiți o țeavă separată pentru a colecta apa din container. Faceți zilnic o verificare a apei, folosind soluția de testare a pH-ului și a bulelor de hidrogen.

Cum folosesc butonul de reset?

Există un buton pătrat deasupra filtrului in interiorul capacului negru, pe partea din față stânga a dispozitivului. Asigurați-vă că apăsați acest buton (ar trebui să facă un sunet de bip) atunci când setați LeveLuk pentru prima dată sau când înlocuiți filtrul. Acest lucru este necesar pentru afișarea corectă pe monitor (display-ul de cristal lichid) a tuturor informațiilor stocate în microcomputerul LeveLuk. Butonul de reset trebuie apăsat pentru ca informația să fie afișată pe ecranul LCD. Acesta atenționează utilizatorul atunci când este prea multă sau prea puțină apă, pornește o alarmă atunci când, din cauza unei erori, iese apă încălzită, și vă informează cu privire la monitorizarea fluxului de apă. Folosind butonul de reset al dispozitivului LeveLuk în mod corect, sunteți asigurați că obțineți o apă sigură și sănătoasă.

Pentru câți ani este activă celula de electroliză?

Placa cu electrozi din celula de electroliză a aparatului LeveLuk este mai groasă și mai lată decât cea a produselor altor companii. Dispozitivul este conceput în acest fel pentru a crește capacitatea și durabilitatea electrolizei. Un alt motiv important este cel de a garanta producerea unui volum cât mai mare de apă. Plăcile cu electrozi sunt făcute din titan de cea mai bună calitate, placat cu platină. Datorită acestei selecții a materialelor, plăcile de electrozi sunt perfect inoxidabile. Celula de electroliză este pentru un aparat de producere a apei ceea ce este motorul pentru o mașină. Putem recomanda produsele noastre cu maximă încredere, deoarece folosim doar cele mai bune materiale. Celula de electroliză și controlul acesteia CI(1) asigură un POR(2) ridicat și produce apă sigură, sănătoasă și delicioasă. Mecanismul de curățare automată asigură starea impecabilă a celulei, aceasta având o durată de viață de circa 15 ani.

1.CI (circuit imprimat) pentru control

Un panou care include circuite imprimate ce controlează diferite date legate de aparat. În acesta sunt integrate și componente de înaltă tehnologie și un condensator.

2.POR (Potențialul de Oxido-Reducere)

Potențialul electric necesar pentru a reduce sau a încetini ruginirea și descompunerea (oxidarea). Acest proces este cunoscut și ca dezoxidare. POR-ul este măsurat în mV negativi. Nivelul ideal al POR-ului pentru corpul uman este considerat a fi între -150mV și -400mV.

Ce trebuie să fac atunci când observ acumularea unor clustere în apa mea?

În apa nepurificată (apa curentă/apa de canalizare) se găsesc cantități mici de minerale. În timpul electrolizei, mineralele se concentrează pe partea negativă a circuitului electrolizei, cauzând atașarea unor acumulări pe placa cu electrozi. LeveLuk poate îndepărta aceste clustere prin inversarea voltajului, însă uneori, ele cad natural. Atunci când turnați această apă într-un recipient sau pahar fără pete, clusterele se lipesc pe fund și pe margini. Este greu să le îndepărtezi prin zgârierea cu obiecte metalice. În schimb, vă sfătuim să turnați oțet în recipient și să îl lăsați pentru 12-15 ore. Ați putea înlocui oțetul cu acid citric(1), dacă doriți. Chiar dacă sunt consumate, aceste clustere nu sunt dăunătoare, așadar nu vă îngrijorați.

Și mai mult, dacă setați aparatul pe producerea de apă pentru tratamente de frumusețe (apă acidă) și lăsați apa să curgă pentru două până la trei minute, puteți diminua semnificativ cantitatea de minerale. Vă rugăm să curățați recipientele folosite pentru Apa Kangen® cu metoda menționată mai sus, cel puțin o dată la trei luni.

1.Acid citric

Acidul citric este extras din mere. El are capacitatea de a dizolva clusterele de minerale precum Ca și Mg. Un mod sigur și ideal de a curăța dispozitivele pentru producerea de apă este de a circula acid citric prin dispozitiv.

Cum este curățat aparatul?

LeveLuk are un sistem de curățare automată. Cantitatea de minerale din apa de alimentare, precum Ca și Mg, poate varia mult, iar clusterele de minerale(1) se lipesc inevitabil de plăcile cu electrozi. Ele pot fi însă ușor dezlipite, prin inversarea curentului electric (inversarea polarității +,-). Clusterele de minerale atașate de placa cu electrozi scad capacitatea de electroliză a aparatului, rezultând în eșecul de a produce mai ales Apa Kangen®. Cantitatea de minerale atașate de celula de electroliză variază în funcție de cantitatea de minerale din apa curentă.

Mecanismul automat de curățare al aparatului LeveLuk este activat pentru 20 secunde, atunci când electroliza continuă atinge 15 minute. Când folosiți LeveLuk în zone unde apa are o concentrare mare de minerale, schimbați setarea pe „apă pentru frumuse” (a doua setare de jos) și deschideți ușor robinetul, astfel încât apa să curgă încet. Acest lucru va inversa curentul electric și va îndepărta cristalele de pe celula de electroliză după 2-3 minute. Schimbarea setării pe „apă pentru frumusețe” o dată pe zi, pentru 30 de secunde, este un alt mod de a curăța celula de electroliză. Funcția de curățare este necesară pentru a maximiza durata de viață a celulei de electroliză.

1.Minerale

Ca (calciu), Mg (magneziu), Na (sodiu), Ka (potasiu) și alți nutrienți care se găsesc în alimente și în apă. Se spune că, în cantități optime, mineralele ce se găsesc în apă sunt deosebit de bune pentru sănătate.

Din tubul flexibil de sus picură apă acidă, atunci când aparatul este setat pe apă pentru frumusețe. Cum pot opri picurarea?

Înainte de a lăsa apa să curgă prin tubul flexibil, trebuie să scoateți depunerile(1) - (depuneri de minerale) lipite de placa cu electrozi(2), inversând voltajul(3), adică schimbând polaritatea curentului electric. Acest lucru este necesar pentru producerea de apă acidă. Prin îndepărtarea depunerilor și circularea apei acide prin tuburile flexibile, chiar și atunci când nu folosiți apa acidă, păstrați placa de electroliză curată și îi creșteți durabilitatea. Prin folosirea tubului flexibil de sus, dispozitivul va fi mai ușor de folosit, mai ales atunci când vă spălați fața sau turnați apa într-o sticlă de plastic.

1.Depuneri

Ca, Mg, Na, Ka și alte clustere de minerale produse la electrolizarea apei. Aceste clustere sunt numite depuneri, iar chiar și atunci când sunt consumate, nu sunt dăunătoare.

2.Placa de electrozi

O placă de metal care conduce electricitatea în timpul electrolizei. Ea este făcută din titan și placată cu platină. Are o capacitate extraordinară de electroliză și o durabilitate mare.

3.Inversarea voltajului

Pentru a electroliza apa, valorile plus și minus ale curenților direcți trebuie să fie clare. Atunci când clusterii de minerale se atașează de placa cu electrozi, este necesară inversarea polarității curentului, pentru a îndepărta clusterii. Practic, prin acest lucru, aparatul este setat pe funcția de curățare, similar cu atunci când este setat pe „apă pentru frumusețe”.

Ce fac dacă nu apare semnalul de înlocuire a cartușului nici după un an?

Ecranul aparatului LeveLuk vă va înștiința atunci când volumul total al apei produse atinge 6000 de litri. Microcomputerul controlează acest mecanism de avertizare, dar asigurați-vă că apăsați butonul de reset< pentru a activa microcalculatorul, atunci când puneți un filtru nou. Butonul de reset este situat în partea din dreapta sus a secțiunii unde este cartușul (în interiorul capacului negru, pe stânga). Apăsați acest buton până face un sunet de bip. Microcomputerul controlează și alte informații cu privire la Leveluk, motiv pentru care este important să vă amintiți să apăsați butonul de reset.

Există pentru LeveLuk piese suplimentare pentru purificare?

Oferim o gamă variată de accesorii opționale pentru maximizarea beneficiilor obținute prin LeveLuk SD501.

Tubulatura pentru alimentarea și evacuarea apei – Deși este disponibilă orice lungime la alegerea dumneavoastră (în unități de 40 de cm), tuburile mai scurte sunt mai ușor de folosit în acest scop. Tubul oferit de compania noastră are proprietăți antibacteriene(1) speciale, lucru prin care se deosebește de produsele generale.

Pre-filtru – util pentru îndepărtarea substanțelor străine, precum rugina de fier, impurități și nisip, mai ales atunci când apa de alimentare folosită provine de la o fântână. De asemenea, acesta poate curăța apa de calcar și ajută la protejarea aparatului.

1.Înveliș protector antibacterian

Toate componentele aparatului LeveLuk, însă în mod special cele care intră în contact cu apa în procesul de filtrare, au fost supuse unui tratament antibacterian, pentru a evita orice tip de contaminare.

Care este diferența între celula de electroliză LeveLuk și cele ale altor companii?

Pentru electroliza apei sunt necesare plăci de electroliză de o calitate superioară, iar mărimea, grosimea și numărul plăcilor sunt hotărâtoare pentru menținerea durabilității. Metoda „liniei în cruce dublă”(1) folosită de alte companii este menită să asigure durabilitatea generală a aparatului. În cazul acestor aparate, sunt folosite alternativ două celule mici de electroliză, însă acest lucru limitează volumul de apă ce poate fi produs o dată. În schimb, LeveLuk are cinci sau șapte plăci de electroliză, cel mai mare număr din industrie, care păstrează durabilitatea prin suprafața și grosimea lor mare, permițând în același timp aparatului să producă volume mari de apă (maximul pentru Apa Kangen®: 3.0 - 7.6 litri/minut).

Fiecare funcție, cum ar fi furnizarea tensiunii în funcție de setarea nivelului pH-ului și producerea apei puternic acide în aceeași celulă de electroliză, este atent monitorizată de microcomputer. Acesta asigură că aparatul poate fi folosit în condiții de siguranță, pentru o perioadă lungă de timp. Recomandăm să produceți „apa de frumusețe” o dată pe zi timp de cel puțin trei minute, pentru a îmbunătăți durabilitatea aparatului.

1.Metoda liniei în cruce dublă

Numită și metoda schimbării automate în ambele sensuri. Un sistem de electroliză în care aparatul este echipat cu două celule mici de electroliză, pentru a îmbunătăți durabilitatea, prin alternarea celulelor la fiecare flux de apă.

Cum funcționează sistemul automat de drenaj?

LeveLuk este echipat cu un sistem automat de drenaj a apei, care previne contaminarea și proliferarea germenilor din apa reziduală. Sistemul automat de drenaj este activat în momentul în care se oprește apa. Este nevoie de circa 30 de secunde pentru ca toată apa din celula de electroliză, din cartușul de purificare a apei și din toate celelalte canale să fie drenată prin furtun (gri). Vă rugăm să rețineți faptul că sistemul automat de drenaj al apei se activează atunci când scade nivelul apei, iar poziționarea deversorului mai sus decât baza aparatului, din orice cauză (extragerea apei acide în rezervor, agățarea furtunului de un suport, din cauza lungimii sale), poate rezulta în reținerea apei reziduale. Acest lucru poate cauza probleme cu privire la gustul și mirosul apei. Vă rugăm să vă asigurați că furtunul deversor este mai jos decât aparatul, înainte de a opri robinetul.

Apa nu curge lin prin tubul flexibil. Ce ar trebui să fac?

Atunci când apa curentă de alimentare are o concentrație mare de minerale (lucru cel mai des întâlnit în cazul apei de fântână), în celula de electroliză se formează o cantitate mare de cristale. Dacă acest lucru progresează, acumulările de cristale pot rămâne prinse în plasă în porțiunea dinainte de tubul flexibil, obstrucționând curgerea apei. Pentru a îndepărta acest strat de depuneri, împungeți în zona respectivă cu o bucată de sârmă și suflați aer în LeveLuk dinspre furtun. Atunci când curățați aparatul în acest fel, îndepărtați tubul flexibil.

Care sunt schimbările Apei Kangen® produse, în urma schimbării modului de producție?

Electrolizarea apei produce Apa Kangen® (alcalină) la polul negativ și apa acidă la polul pozitiv. LeveLuk este conceput în așa fel, încât tubul flexibil atașat de partea de sus a aparatului este conectată cu celula de electroliză negativă, în timp ce furtunul pentru deversare (gri) atașat de baza aparatului este conectat cu celula de electroliză pozitivă.

Din acest motiv, Apa Kangen® și Apa Kangen puternic alcalină® sunt eliberate prin tubul flexibil, în timp ce apa acidă și apa puternic acidă sunt eliberate prin furtunul de deversare. Din cele patru moduri de producere, atunci când aparatul este setat pe modul „apă pentru frumusețe”, curentul electric este inversat, la fel cum se întâmplă pentru curățare, astfel încât apa acidă iese prin tubul flexibil, iar Apa Kangen® iese prin furtunul de deversare. Aceasta este singura situație în care apele sunt eliberate la capetele opuse. Dat fiind că modul acid inversează polatiratea, acest lucru are efectul de a sparge cirstalele de calciu atașate de polul negativ, putând fi folosit ca un mod de curățare manuală.

Ce este deosebit cu privire la sistemul de producere a apei puternic acide al aparatului LeveLuk?

În mod tradițional, apa puternic acidă putea fi produsă doar cu dispozitive mari, pentru utilizarea în instituții (pe atunci, apa puternic acidă era numită apă hiper-acidă). Ne-am gândit că ar fi foarte benefic pentru igiena oamenilor dacă puteau produce și folosi ape puternic acide în casele lor. Prin LeveLuk devine posibilă producerea uneor cantități destul de mari de apă puternic acidă și de Apă Kangen® la domiciliu.

Întrebări diverse

Ce este potențialul de oxido-reducere (POR)?

Potențialul de oxido-reducere(1) este potențialul electric necesar pentru reducerea sau încetinirea oxidării, cum ar fii ruginirea. Pentru a fi considerată bună, mai ales pentru consum, Apa Kangen® trebuie să aibă un POR negativ.

POR-ul este forța de a lega oxigenul activ(2) sau de a reduce puterea oxidativă și poate fi măsurat prin componente electronice proiectate în acest scop în aparat. Cu toate că o valoare negativă este de dorit pentru puterea de dezoxidare, valoarea concretă variază de la o regiune la alta. De exemplu, în orașul Osaka, apa curentă înregistrează un POR de +580 si +600mV, însă după folosirea aparatului LeveLuk, POR-ul ajunge la pH 9.5 și la valoarea ideală, situată între -150mV si -400mV. Atunci când POR-ul apei de alimentare crește, POR-ul Apei Kangen® se va modifica direct proporțional. În arhipelagul japonez, LeveLuk reușește să producă apă cu o valoare negativă a POR-ului și cu un pH de 9.5, chiar și acolo unde apa de alimentare înregistrează cele mai înalte niveluri pozitive de POR.

1.Potențialul de oxido-reducere (POR)

Potențialul electric necesar pentru a reduce sau a încetini ruginirea și descompunerea (oxidarea). Acest proces este cunoscut și ca dezoxidare. POR-ul este măsurat în mV negativi. Nivelul ideal al POR-ului pentru corpul uman este considerat a fi între -150mV și -400mV.

2.Oxigenul activ

Cunoscut și ca radicali liberi. Din punct de vedere medical, se știe că acesta pătrunde în corp atunci când ritmul sau dieta zilnică a unei persoane este dereglată ca urmare a stresului. Este tipul de oxigen care cauzează boala și îmbătrânirea. Menținerea unui ritm zilnic vă va ajuta să păstrați acest tip de oxigen în afara corpului dumneavoastră!

Ce este adăugarea de calciu?

În vremuri străvechi, arhipelagul japonez era legat de China de astăzi, însă de-a lungul timpului, s-a desprins și s-a deplasat înspre Oceanul Pacific. Pe atunci, solul Japoniei era acid, iar dat fiind că de-a lungul Mării Japoniei se află numeroase vulcane, solul a rămas acid și nu a devenit neutru sau alcalin. Drept urmare, apa din zonele apropiate de Marea Japoniei este mai acidă decât în zonele mai apropiate de Oceanul Pacific. Cu toate că apa acidă care are un efect astringent(1), este bună pentru piele în îngrijirea zilnică și ca tratament facial, ea nu este potrivită pentru a fi băută. Chiar și atunci când această apă trece prin electroliză, ea nu ajunge la nivelurile standard ale pH-ului. Cu toate acestea, această apă este mult mai bună pentru consum decât cea nepurificată. Cel mai bun mod de a verifica acest lucru singuri este folosind dispozitivul de măsurare al POR-ului, pentru a vedea dacă este necesar să adăugați glicerofosfat de calciu(2) în apă. Prin acest lucru, nivelul pH-ului poate fi crescut în intervale de 0.5. Recomandăm celor care locuiesc în regiunile cu ieșire la Marea Japoniei să adauge calciu în apa lor.

1.Efect astringent

Apa acidă conține o cantitate mică de ioni de clor și are un efect astringent. Această apă este bună pentru tonifierea pielii dumneavoastră.

2.Glicerofosfat de calciu (praf de calciu)

Dacă nivelul pH-ului nu crește nici după electrolizarea apei (mai ales atunci când este folosită apa de fântână sau apa curentă din regiunile apropiate de Marea Japoniei), adăugarea prafului de calciu va crește nivelul pH-ului.

 

De ce nu face Apa Kangen® ca soluția de test al pH-ului să devină albastră (mov)?

Apa Kangen® produce o culoare galbenă/verde (citire neutră) în soluțiile de testare a pH-ului, chiar dacă a fost produsă prin setarea pentru un pH de 9.5. Acest fenomen este deseori observat în zonele în care este folosită apa de fântână. Chiar și apa care a rezultat cu un pH neutru la un test, dat fiind că a trecut prin procesul de electroliză, are beneficiile sale. Acest lucru se datorează bioxidului de carbon din apa de fântână, care este produs la descompunerea materiei organice. Bioxidul de carbon se dizolvă ușor în apă, făcând-o acidă, însă apa care conține bioxid de carbon poate fi electrolizată, proces în care bioxidul de carbon este neutralizat. De aceea, apa rezultă la testare ca având un nivel neutru al pH-ului. Eliminarea bioxidului de carbon din Apa Kangen® va rezulta în culoarea albastră pe care o va primi Apa Kangen® la testul cu lichidul revelator al pH-ului.

Atunci când măsurați pH-ul folosind o soluție de testare, puneți câteva picături în flacon înainte de a turna Apa Kangen® proaspăt produsă. Dacă culoarea devine inițial albastră, însă apoi galbenă, înseamnă că există bioxid de carbon în Apa Kangen® produsă de dumneavoastră.

În Apa Kangen® plutesc bucățele albe. Ce sunt acestea?

Apa curentă cu care alimentați aparatul conține unele minerale. Mai ales în partea Japoniei orientată spre Oceanul Pacific, inclusiv în Okinawa, pământul este mai alcalin iar mineralele se cristalizează ușor pe plăcile de electroliză, unele din acestea desprinzându-se în apă. Deși arată ca niște substanțe străine, consumul acestor clustere de minerale nu reprezintă nici un pericol. Pentru a împiedica aceste clustere de minerale să cadă în apă, recomandăm schimbarea setării pe „modul pentru apă acidă” (cu tensiunea inversată) și creșterea presiunii și cantității de apă o dată sau de două ori pe zi, pentru 3-4 minute, pentru a curăța aparatul. Din cauza prezenței de calcar caustic(1) în Okinawa, recomandăm celor care locuiesc în această zonă să folosească pre-filtrul(2) - (care se vinde separat).

În funcție de situație, ar putea fi potrivit să folosiți ambele filtre împreună. Arunci când clusterele de minerale se atașează de aluminiu sau de aluminiu anodizat(3), ele devin maronii și greu de îndepărtat. Pe cât posibil, vă rugăm să nu folosiți recipient din aluminiu sau aluminiu anodizat.

1.Calcarul caustic

Se presupune că sub Okinawa se află corali. Drept urmare, apa din Okinawa are o concentrație mare de minerale.

2.Pre-filtru

Un filtru folosit în situații în care sursa originară de apă conține un procent mare de apă de fântână sau de substanțe chimice. Filtrul transparent vă ajută să observați ușor când trebuie schimbat cartușul.

3.Aluminiu anodizat

Un aliaj de aluminiu folosit deseori la fabricarea vaselor de bucătărie.

Care este relația dintre potențialul de oxido-reducere (POR) și pH-ul apei?

Potențialul de oxido-reducere este potențialul electric necesar pentru a reduce sau încetini ruginirea și descompunerea (oxidarea). POR-ul(1) reprezintă de asemenea capacitatea de reducere a oxigenului activ. Nivelurile optime ale POR în corpul uman se află între -150 și -400mV. În același timp, POR-ul este strâns legat de nivelul pH-ului. Atunci când pH-ul crește, POR-ul crește. Este posibil să crești POR-ul și prin electroliză. Valoarea depinde în mare parte de apa de alimentare. S-ar putea să nu se atingă un POR ideal, dacă apa de alimentare are un pH mai mic decât 7.0. Vă rugăm să vă asigurați că examinați proprietățile apei dumneavoastră curente, dat fiind că fără acest pas, s-ar putea să apară greșeli inexplicabile.

1.POR (Potențialul de oxido-reducere)

Potențialul electric necesar pentru a reduce sau a încetini ruginirea și descompunerea (oxidarea). Acest proces este cunoscut și ca dezoxidare. POR-ul este măsurat în mV negativi. Nivelul ideal al POR-ului pentru corpul uman este considerat a fi între -150mV și -400mV.

Ce face Apa Kangen® să fie uneori alburie?

Ceața alburie care apare în Apa Kangen® este pur și simplu rezultatul gazului de hidrogen care a fost eliberat prin electroliză și nu ridică nici o problemă. Dacă lăsați apa să stea pentru o vreme, ceața alburie va dispărea.

Cercetările cu privire la hidrogenul dizolvat eliberat prin electroliza apei au fost prezentate la Întâlnirea Asociației Japoneze pentru Apa Funcțională(1) la sfârșitul lui decembrie 2002. În cadrul acestei conferințe, s-a raportat că Apa Kangen® controlează în mod eficient oxidarea lipidelor din corp. De asemenea, s-a raportat că hidrogenul dizolvat(2), prezent în starea coloidală(3), are un nivel de activitate mai mare decât hidrogenul active(4) produs în momentul reacției. Pe baza acestui raport, s-a recunoscut nevoia de a efectua colectare de date mai amplă și o analiză științifică ulterioară.

1.Întâlnirea Asociației Japoneze pentru Apa Funcțională

Atelierul de lucru al Asociației Japoneze pentru Apa Funcțională a fost stabilit la 13 septembrie, 2002. În luna decembrie a aceluiași an, s-a ținut la Tokyo primul Congres Academic al Asociației Japoneze pentru Apa Funcțională.

2.Hidrogenul dizolvat

De cele mai multe ori este măsurat cu ajutorul unui electrod cu diafragmă polarografică. Solubilitatea hidrogenului dizolvat este de circa 1.5mg/L.

3.Coloidal

Particule cu greutate moleculară mică (coloidale) dispersate în lichid. Fiecare particulă are între 1m și 0.1. Majoritatea substanțelor care compun organismele sunt coloidale și au mișcări complexe.

4.Hidrogenul activ

Profesorul Sanetaka SHIRAHATA de la Universitatea Kyushu a publicat teoria "apei dezoxidate și a hidrogenului activ” cu privire la îndepărtarea hidrogenului activ în producerea Apei Kangen. Cercurile academice interesate dezbat dacă hidrogenul activ există sau nu într-o stare stabilă, dat fiind că este un radical liber instabil.

Poate fi utilizat aparatul LeveLuk și în străinătate?

LeveLuk este conceput pentru utilizarea în SUA. Atunci când folosiți Leveluk în alte țări, aparatul trebuie adaptat la tensiunea (110V-240V) și la calitatea apei din țara respectivă. Dat fiind că există doar puține țări în care apa curentă poate fi consumată direct de la robinet, la fel cum în multe țări, apa conține o cantitate extrem de mare de calcar, recomandăm alegerea unui filtru care este potrivit pentru țara respectivă. Trebuie considerate și numeroasele legi cu privire la exportarea bunurilor, însă utilizarea individuală în străinătate nu reprezintă o problemă.

Există vreun avertisment cu privire la folosirea aparatului LeveLuk în regiuni reci?

LeveLuk este conceput pentru a putea fi utilizat oriunde, însă mai ales în zonele reci, trebuie acordată atenție asigurării aparatului împotriva înghețului. Atunci când opriți apa, LeveLuk activează sistemul automat de drenaj al apei și elimină apa reziduală prin furtunul gri, asigurând astfel că nu rămâne apă în aparat. Deși nu au fost încă raportate cazuri de accidente sau defecțiuni cauzate de îngheț, dacă apa acidă este lăsată în rezervor în mod intenționat prin ridicarea furtunului sau dacă furtunul este așezat mai sus decât fundul aparatului LeveLuk din cauza locului limitat, sistemul automat de drenare a apei nu va funcționa, iar apa rămasă ar putea îngheța, ducând astfel la defecțiuni. Asigurați-vă că mențineți furtunul mai jos decât baza aparatului LeveLuk, atunci când opriți apa.

Solicita o demonstratie gratuita !

 

Vrei sa te convingi de performantele ionizatorului de Apa Kangen?
Solicita un demo si un consultant autorizat iti va prezenta in detaliu toate caracteristicile ionizatorului de Apa Kangen, chiar la tine acasa!!
Completeaza formularul de mai jos, si in cel mai scurt timp vei fi contactat de unul din consultanti nostri.
Un reprezentant al companiei noastre se va deplasa la domiciliul tau si iti va face o prezentare detaliata a tuturor caracteristicilor ionizatorului de Apa Kangen.

Click aici pentru a completa formularul

Apa Kangen - Leveluk K8

Sistemul de purificare, ionizare si alcalinizare a apei, Leveluk Kangen 8, pe scurt K8, este cel mai inovator aparat produs de compania japoneza Enagic. Se deosebeste fata de celelalte aparate prin cele 8 placi de electroliza, 8 limbi straine, 8 tipuri de stechere, pomparea automata a apei, ceas pe ecranul LCD, filtru inteligent cu resetare automata la schimbare, instructiuni de curatare enumerate pe ecran si ecranul LCD tactil de dimensiuni marite.

Citeste mai mult